11 Ekim 2014 Cumartesi

ŞEFTALİ MARMELATI

 
 



Mis gibi , sağlıklı, lezzetli :) Aslında birkaç yıldır Ayva Reçeli yapıyorum. Bu sene Ada meyve suyu içmeyi çok sevdiği için , meyveleri kaynattıktan sonra posalarını atmaya kıyamadığım için onlardan da marmelat yapmaya karar verdim:)

Daha önce tarifini verdiğim erik suyu  yapımında kullandığım malzemeleri kullanıyoruz.

Haşladığımız şeftalileri süzerek suyunu bir kavanoza alıp , yumuşamış şeftalileri süzgeçten geçirerek tencereye koyalım. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek karıştıralım. Kısık ateşte
 10 dakika kadar kaynattıktan sonra marmelatınız hazır hale geliyor. Ben çok tatlı sevmediğim için şekeri az koyuyorum. Dilerseniz biraz daha şeker ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder