11 Ekim 2014 Cumartesi

SEBZELİ TAVUK


Her gün ne pişireceğim derdi ile uğraşırken , kendi kendinize tarifler çıkarabiliyorsunuz:)
Resim dosyasını karıştırırken bunu gördüm ve daha önce tarifini yazmadığımı fark ettim. Bu cumartesi gününde bir taraftan Ada ile oynayıp bir taraftan bloğa yemek tarifi yazmak bir hayli zor oluyor ama :):):)

Bol domatesli, sebzeli bir tavuk yemeği. Hem günlük sofralarınızda hem de misafir davetlerinizde sunabileceğiniz yapımı kolay ve çok pratik.

Malzemeler:

6 adet tavuk baget
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
3-4 tane biber
1-2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy soğan ya da 8-10 tane arpacık soğan
5-6 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik


Yapılışı:

Tavukları iyice yıkadıktan sonra bir tencerede 10 dakika kaynatalım. Bunu yapma sebebimiz, tavuklar biraz daha geç pişeceği için sebzelerin  çok yumuşamasını engellemek. Ayrı bir tencereye haşladığımız tavukları, üzerine elma dilim şeklinde kestiğimiz patatesleri, jülyen doğradığımız havuçları ve biberleri , kabuklarını soyduğumuz ve iri parçalar halinde doğradığımız domatesleri, arpacık soğanları ve sarımsakları koyalım. Tuz,, karabiber ve kekiği de ekleyelim. Haşladığımız tavukların suyuyla salçayı karıştıralım ve tencereye ilave edelim. Tavuk suyu yağlı olduğu için ayrıca yağ koymanıza gerek yok.
Orta ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Dilerseniz bir borcama koyarak ocak yerine fırında da pişirebilirsiniz. O şekilde daha da lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder