11 Ekim 2014 Cumartesi

MİNİ ELMALI TURTALAR



Minik tatlı turtalar:)

Ben elmalı yaptım ama isterseniz vişneli, erikli ya da başka bir meyve ile de yapabileceğiniz küçük tatlılar:)
ilk yapışımda 2 elma kullandım ve  iç malzemesini biraz az oldu , ama ne kadar bol koyarsanız o kadar çok lezzetli oluyor:)

Tar,f daha önce vermiş olduğum böğürtlenli turta dan biraz farklı:)

Malzemeler (12 adet):

Hamuru için,

1 yumurta
100 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1/4 paket kabartma tozu

Harcı için,

4 adet orta boy elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı:

Küp şeklinde doğradığınız elmaları ve şekeri kısık ateşte 8-10 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin, ocaktan alırken tarçını ilave ederek soğumaya bırakalım.
Ayrı bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim.
20-25 dakika buzdolabında hamurumuzu dinlendirelim.
Merdane ya da oklava yardımı ile açacağınız hamurdan büyük bardak ya da daire kalıp keselim.

Yağlanmış muffin tepsisine kestiğimiz bu hamurları yerleştirelim ve harçları içlerine koyalım. Hamurdan kalan kısmı ince bir şekilde açalım ve şeritler halinde keserek üzerlerine hasır şeklini verelim.



Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar 25-30 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra isteğinize göre pudra şekeri serperek de servis yapabilirisiniz.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder