8 Ekim 2014 Çarşamba

ADA NIN DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ SÜPRİZLERİ



Aslında Ada nın doğum gününü yapalı çok oldu ama bir türlü yazamamıştım:)
Kızımın 4. yaş gününü küçük bir parti ile kutladık. Tabi yemeklerin dışında 2 gün süren bir hazırlık sürecim oldu.
Gelen misafirlere teşekkür hediyeleri yapmak için bir hayli uğraştım. 2. Gün ablamın da yardımları ile ortaya güzel şeyler çıkardık.

Bir çok sitede ücret karşılığında hazırlanıp gönderilen şeylerin aslında çok basit olduğunu fark ettim ve işe koyuldum. Pinterest adlı internet sitesindeki ücretsiz printableslar sayesinde ekonomik hem de güzel bir parti hazırladık:)

Bizim temamız BAYKUŞ oldu:) Bu sene moda ve hemen hemen her yerde baykuş (owl) için bir çok şey bulabiliyorsunuz.

Pastamız da tabi ki de BAYKUŞ :)



Yine internetteki bazı sitelerden  ya da Eminönü nden satın alabileceğiniz küçük kavanozları, bonibon ve ya şekerlemecilerden alabileceğiniz şekerler ile doldurup, etrafına küçük birer kurdele ile
süsleyebilirsiniz.


Şeker Hamurlu kurabiyelerimiz olmazsa olmaz tabi:) Tarifini ayrıca vereceğim:)



Çok basit bir hediye de kitap ayracı ! Sabaha karşı 4 sularında aklıma geldi ve yapmak yarım saatimi bile almadı. Her kırtasiye de hatta marketlerde bile bulabileceğiniz tırtıklı kartonları kitap ayracı boyunca keselim. Delgeç ile üst kısmından delip, kurdele bağlayalım. Üzerine etiketlerden yapıştırıp daha hoş bir hava da katabilirsiniz.



Büyük marketlerde daha ucuza bulabileceğiniz ve gelen çocukları sevindirecek bir fikir vermek isterim:) Satın aldığınız şekerlerin jelatinlerini sökerek,Pinterest den bastığınız Teşekkür kağıtlarını içerisine koyarak yeniden kurdele ile bağlayın. Yapı marketlerinden veya köşedeki beyaz eşya dükkanından bulabileceğiniz köpüğü renkli kağıtlarla kaplayıp, şeker çubuklarını üzerine saplayıp sunum yapabilirsiniz. Yine marketlerden bulabileceğiniz paket marshmallowları da çubuklara batırıp aynı şekilde ikram edebilirsiniz.







İçinde çiçek olan kutucuklarıma gelince:) Yapı market ve ya bahçe malzemeleri satan büyük mağazalardan 0,50 kuruş -1 TL aralığında alabileceğiniz çiçek tohumlarını öncelikle plastik bardaklara ektik. Ardından küçük kutularımızın içine grafon kağıdını koyarak süsledik:)Çiçeklerimizi de içine koyduk:)



Süslü su şişelerine gelelim:) Market den satın aldığınız su etiketlerini kopararak internet üzerinden bastırdığınız resimleri pritt ile yapıştırabilirsiniz.
 
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder