7 Eylül 2014 Pazar

ETLİ SEBELİ GÜVEÇ






Bu tarifi uzun süredir eklemek istiyordum, ama 2 seferde resim çekmeyi unuttuğum için yazamıyordum:)
en sonunda dün 3 aydır ayrı olduğum kızımın gelmesi şerefine yaptım:)
Yemeği yiyen herkesin tabağı bomboş kaldı:)



Malzemeler (6 kişilik)
1/2 kg kuşbaşı et
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı bezelye
3 adet biber - kırmızı ve yeşil
2 adet domates
15 adet arpacık soğan, 7-8 diş sarımsak
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı:

Güvecin içini zeytinyağını sürdükten sonra yıkadığımız kuşbaşı etleri yerleştirelim. Üzerine biraz tuz ve küçük parçalar halinde tereyağı koyalık. Arpacık soğanları ve sarımsakları üzerine yerleştirelim. Uzun şeritler halinde kestiğimiz havuçları, küp şeklindeki pataes ve patlıcanları yerleştirelim. Her kat aralarına küçük parçalar hainde tereyağını koyalım. Bezelye , biber ve en üste soyulmuş söğüş şeklinde doğranmış domatesleri dizelim. Bir kapta salça, tuz, karabiber,kekik ile 1 su bardağı suyu karıştıralım ve bunu güvecin üzerine dökelim. Alimünyum folyo ile kapadığımız güveci kısık ateşte 2 saat boyunca pişirelim. Piştikten sonra 15 dakika dinlendirip bir borcama dökerek servis edelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder