9 Eylül 2014 Salı

TAZE NANELİ BULGUR PİLAVI








Hem vitaminli hem de çok lezzetli:))Benim küçük kuzucuğumda çok  severek yiyiyor bulgur pilavını.Dilerseniz içerisine sebzeleri küp doğrayıp kavurmak koşuluyla da yapabilirsiniz.

Malzemeler:
1 adet orta boy soğan
2 adet domates
3 adet yeşil ve kırmızı biber
1adet havuç
1,5su bardağı pilavlık bulgur
1yemek kaşığı salça
3 su bardağı tavuk/et suyu
Zeytinyağı
Taze nane
Tuz,karabiber,pulbiber



Yapılışı:
Küp şeklinde doğradığımız soğanları, havucu  ve orta büyüklükte kıyılmış biberleri yağ ile kavurduktan sonra domateslerimizide ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Salçayı da ekledikten sonra tuz,karabiber ve pulbiberle bulguru da ekleyip biraz karıştırıyoruz. Kaynamış et ya da tavuk suyumuzu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.Ocaktan inmeye yakın ince kıyılmış taze naneyi pilavın üzerinde gezdirelim.Suyunu çektikten sonra 10 dakika pilavımızı dinlendirip yine taze nane ile süslüyerek sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder