23 Mart 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE





 
Klasik ama sofraların vazgeçilmez lezzeti taze fasülye:)
 
Yaz aylarında sıkça pişirdiğim taze fasülyenşn tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Aslında hepinizin bildiği basit bir yemek:)
 
Malzemeler;
 
1/ 2 kg fasülye
1 adet orta boy soğan
2 adet domates
1/2 yemek kaşığı salça
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet küp şeker
tuz
süslemek için limon ve maydanoz
 
Yapılışı;
 
Küp küp doğradığımız soğanı zeytinyağı ile kavuralım. Üzerine yine küp küp kesilmiş domatesi ekleyelim, domatesler suyunu çekince salçayı, tuzu ve şekeri ekleyerek kısık ateşte birazcık kavuralım.
Bol su ile yıkayıp ortadan ikiye ayırdığımız fasülyeleri hazırladığımız sosun üzerine ekleyelim. Biraz kendi suyunu çektikten  sonra 1 su bardağı kaynamış suyu üzerine ekleyerek kısık ateşte pişirelim.
 
Servis yaparken üzerine limon dilimleri ve maydanoz eklerseniz sofranızda daha şık gözükecektir.
 
Afiyet olsun...
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder