23 Mart 2014 Pazar

ŞEKERPARE





En sevdiğim şerbetli tatlı sanırım şekerpare:) ama her şekerpareyi de yiyemiyorum malesef... Yumurta kokmaması çok çok önemli:) Kayınvalidemin tarifi tam istediğim lezzette:) yapımı hem çok kolay hem de çok lezzetli.
Dışarıdan hazır tatlı almak yerine çok kısa sürede elen misafirlerinize ya da aileniz için yapabileceğiniz hafif bir şekerpare tarifi size:)

Malzemeler;

1/2 paket margarin
2 yumurta - bir tanesinin sarısı ayrılacak
5 yemek kaşığı pudra şekeri
10 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu

Şerbet için;

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon


Yapılışı;

Şerbetin soğuması için öncelikle onu hazırlamamız gerekiyor. Şeker ve suyu tencereye  koyalım ve kaynatalım. Ocaktan almaya yakın içine şekerlenmemesiiçin 3-4 damla limon suyunu ekleyelim.
Şerbet soğurken  bir kapta;

Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Üzerine oda sıcaklığında yumuşatılmış magarin, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek hamuru hazırlayalım.

Yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde koparıp oval şekil verdiğimiz hamurları dizelim. Üzerine ayırdığımız yumurtanın sarısını sürelim.




Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra soğumuş şerbeti üzerine dökelim. Ara ara kaşık yardımıyla kenarlarda kalan şerbeti tatlılarımızın üzerine dökelim ve iyice şerbeti içine çekmesini sağlayalım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder