8 Ocak 2013 Salı

Kabak Tatlısı










Evde Ada hanımdan yazmaya fırsat bulamadığım için şu an bu tarifi şubede yazıyorum.Yemeğimi yedim çayımı içtim , dün akşam iki arada bir derede yapmış olduğum kabak tatlısının tarifini vereyim dedim.Gerçi Ömer Bey kabak güzel değilmiş dedi ama bu tarifle daha önce yaptıklarım süperdi.

Malzemeler:

-1kg temizlenmiş bal kabağı
-1,5 su bardağı toz şeker
-Üzeri  için 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:

Temizlenmiş ve ayıklanmış kabakları güzelce yıkayıp çok ince olmayacak şekillde doğrayalım.Karnıyarık tenceresine kabakları dizelim.Üzerine toz şekeri dökelim.kabakların suyu yeterli olacaktır.Kapağını kapatıp en kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.

Biraz soğuduktan sonra üzerine kırılmış cevizleri dökerek süsleyin.


1 yorum:

  1. sinemcim kabak tatlısını birde üstüne tahin gezdirerek deneyin :)

    YanıtlaSil