9 Aralık 2012 Pazar

Elmalı kurabiye topları

Tam 2 yıl oldu bir şey yazmayalı.hep aklımda ama küçük ada hanımdan hiç fırsat bulamadım.yazmayalı hayatımızda da çok değişiklikler oldu.artık kayserideyim.burada yapacak çok bir şey olmadığı için sanırım birçok yeni tarif ekleyebileceğim.

Bu tarifi yeni şubemden Lütfiye için yazıyorum:))



Malzemeler
Hamur için;

125 gr margarin
1yumurta sarısı
1çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 paket hamur kabartma tozu
Aldığı kadar un
Harcı için;

1 yeşil golden elma
1tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı dövülmüş ceviz

Yapılışı;

 Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur.çok fazla un koymayınki hamur sert olmasın.daha sonra hamuru 15 dakika buzdolabına koyarak dinlendirelim.
Hamur dinlenirken elmayı soyup şeker ile beraber kısıl ateşte pişirelim.ocaktan almaya yakın tarçını ekleyelim.biraz soğuduktan sonrada cevizi ekleyip karıştıralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp, elimizde yayvan hale getirip,arasına 1tatlı kaşığı harçtan koyalım.hamuru dikkatlice uçlarından kapatıp top yapalım.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25dakika pişirelim.soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder