26 Ekim 2010 Salı

EKŞİLİ KÖFTE

Bu tarif kayınvalideme ait. Kendisi bu yemeği aslında iki türlü yapıyor. Ben öncelikle denediğim ve çok güzel olan bu tarifi anlatacağım.
İlk denememde biraz farklı olmuştu ama ikinci denememde Ömer'den de tam not aldım...

Malzemeler:( 4 kişilik)

Köfte için:

250 gr kıyma
1 yumurta sarısı
1 adet soğan (orta boy ya da biraz daha küçük)
2 yemek kaşığı pirinç
tuz, karabiber
köfteleri bulamak için un

Yemeğin kendisi için de:

1 adet havuç
1 adet patates (küçük)
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağı yada sıvıyağ
tuz

Yapılışı:

Öncelikle köfte malzemelerini karıştırarak köftemizi yoğuralım.Fındık büyüklüğünde parçalar alarak top köfteler yapalım. Bir tepsiye un döküp köfteleri ekleyelim ve tepsiyi sallayarak köftelere bulanmasını sağlayalım.


Tencerede küp küp doğradığımız soğanları ve havuçları kavuralım.


Soğan ve havuçlar kavrulduktan sonra patatesi ekleyip şöyle bir karıştıralım.Daha sonra salçayı, tuzu ve kaynamış suyu ilave edelim. Ardından köfteleri yavaş yavaş ekleyelim. Ara sıra karıştırarak köfteler pişene kadar kaynatalım.




Not: Köftelerin içine pirinç koymadan yapıp, köfteleri daha küçük yaparak ve patates koymadan bu yemeği yaparsanız misafilrlerinize köfteli çorba olarak da ikram edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder