26 Ekim 2010 Salı

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ






Yıllardır bu böreği pişiriyorum ve yiyen herkesten olumlu yorumlar alıyorum:)
  Özellikle röneparka giderken hemen bir tepsi gül böreği yapıyorum ve açık havada afiyetle yiyiyoruz...

Malzemeler: (12 adet börek için)

3 adet yufka
1/2 kg ıspanak
1 adet orta boy soğan
2 adet yumurta
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
tuz, karabiber, pulbiber


Yapılışı:

Öncelikle ıspanakları yıkayıp küçük küçük doğrayalım.Suyunu iyice süzelim.Ben bunun için yapılmış elle çevrilen basit makineleri kullanıyorum.Tencerede küp küp doğradığımız soğanları biraz zeytinyağı ile kavuralım ve ıspanakları ekleyelim.Burada dikkat edeceğimiz nokta ıspanakları çok fazla kavurmamamız gerekiyor.Ocaktan almadan tuz, karabiber ve pul biber ekleyelim.
 Bu arada bir kasede yumurta, yoğurt ve zeytinyağını karıştıralım.Dört parçaya ayırdığımız yufkaların üzerine fırça yardımı ile sürün. Harçtan içine koyalım ve sigara böreği gibi sarıp,  kıvırarak gül şeklini verelim.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve herbirinin üzerine yumurtalı karışımdan sürelim.Dilerseniz üzerine çörek otu serpebilirsiniz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Not:Dilerseniz aynı böreği patatesli de yapabilirsiniz. İki türlü de çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder