18 Mayıs 2015 Pazartesi

SAÇAKLI MANTI



Yemesine doyamadığım enfes bir lezzet:) Kayınvalidemin vazgeçilmez tatlarından bir tanesi :) Yapması normal mantı kadar uğraştırmasa da yine de biraz zahmetli.
Yanında buz gibi bir ayran ile koca bir tepsiyi bile yiyebilirsiniz bence:)

Malzemeler:

Hamur için:

1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su ya da süt
Aldığı kadar un

Harcı için:

1 adet orta boy soğan
Tavuk but ve kalça
Tuz , karabiber
tereyağı

Yapılışı:

Öncelikle tavuklarımızı haşlıyoruz. Bir taraftan da küçük doğradığımız soğanlarımızı kavuruyoruz . Haşlanmış olan tavukları soğanların içine ekliyoruz. Biraz tuz ve karabiber ekleyip, ateşten alıyoruz.

Hamuru sert olmayacak şekilde yoğuruyoruz. Oklava yardımı ile mantı hamuru inceliğinde açıyoruz. İnce şeritler halinde hamuru kesiyoruz ve unluyoruz.




Margarin ya da tereyağı ile yağlanmış tepsi- borcama kestiğimiz hamurların yarısını koyuyoruz. Arasına hazırladığımız harcı koyup üzerini yine kalan hamurlar ile örtüyoruz.


 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.  Fırından çıkarıp 2-3 dakika bekledikten sonra ılık olan tavuk suyunu üzerini biraz aşacak şekilde döküp tekrar suyu çekene kadar fırına atıyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder