16 Eylül 2014 Salı

KABAK MÜCVER



Kabak sevmeyenlerin bile afiyetle yiyeceği bir mücver tarifi:) Hafif, lezzetli, davet sofralarınızda da ara sıcak olarak ikram edebilirsiniz.  Veya ani gelen misafirleriniz için basit yapımı kolay .

Malzemeler:

2 adet orta boy kabak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı yoğurt
1çay bardağı kaşar rendesi
2-3  adet yeşil soğan
Maydonoz, dereotu
Tuz, karabiber, pulbiber
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Kabakları soyup geniş bir kaba rendeleyelim. 15 dakika bekleyip suyunu biraz sıkalım. Yumurta, yoğurt, kaşar, un, ince kıyılmış soğan, maydonoz ve dereotunu ekleyelim. En son baharatları da ekleyip harç haline getirelim.
İyice kızmış yağda arkalı önlü kızartalım ve fazla yağı emmesi için havlu kağıdın üzerine alalım.

Dilerseniz aynı harcı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla koyarak fırında da pişirebilirsiniz. Böylece daha hafif ve sağlıklı nir mücver yapmış olursunuz:))



Üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt dökerek de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder