3 Şubat 2011 Perşembe

ISLAK KEK

Uzun bir aradan sonra yeni tarif eklemeye vakit buabildim nihayet.Şuanda da Ada bebek ayağımda uyuyor:)
Bu nefis keki en son Gamzemle beraber pişirdik ,güzelce süsledik,yedik:)Biz içine sızma zeytinyağı koyduk  yağ tadı çok geldi,onun için mutlaka ayçiçek  yağı kullanın...





Malzemeler:

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
7 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao



Yapılışı:

Toz şeker,süt ,vanilya,margarin ve yağı çırpın.Kakaoyu ekleyip tekrar karıştırın.bu karışımdan 1 su bardağı ayırıp, başka bir kapta çırpılmış yumurtaları ekleyin.Unu ve kabartma  tozunu ekleyip yağlanmış tepsiye dökün. 170 derecede 25-30 dakika pişirin.Kek fırından çıktıktan sonra 3-4 dakika havalandırıp ayırdığımız karışımı dökün.Üzerini süsleyip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder