17 Aralık 2010 Cuma

YILBAŞI KURABİYELERİ

 








 

 
 


Malzemeler:

Hamur için;

3,5 su bardağı un
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket margarin
3,5 kahve fincanı pudra şekeri

Üzerini süslemek için;

1 kutu Dr Oetker Süsleme Glazürü



Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra margarin ,yoğurt,kabartma tozu,ve vanilyayı ekleyip yeniden karıştırın.
Unu da ekleyip yoğuralım. Hamuru mutlaka 30 dakika buzdolabında beklettikten sonra 1/2 cm kalınlığında açalım.İstediğiniz kalıplarla keserek  yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.

Soğuduktan sonra üzerini Dr Oetker Süsleme Glazürü ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder